Ceritaku 2013

Lama dah aku x update blog kn..?? Ini semua akibat kesibukan aku sepanjang tahun nie.. Aku dapat 1 experience yang sangat seronok walaupun sedih2 kadang2..  Kalau nak story pasal  2013 secara menyeluruh  mmg x kn habis... jadi just buat kenangan je k..
Just random about tahun 2013.. 

  • Masih terumbang-ambing dalam mencari pekerjaan.. aku bagaikan bukan diri aku.. terus menanti dan menanti.. 3 bulan aku jadi penganggur terhormat.. macam2 soalan yang aku terima tapi 1 yg mampu aku buat ialah bersabar, berdoa & terus tersenyum walaupun jauh disudut hati aku sedih sebenarnya.. Puas aku pujuk hati... Belum rezeki lagi untuk aku menempuhi alam pekerjaan yang sebnar-benarnya....
  • Walau bersedih aku dah berjaya drive kereta sendri... ini semua hasil drp JPJ x bergaji aku a.k.a mak aku.. hehe.. alhamdulillah... keberanian datang hasil drp kata2 semangat kedua ibu bapa & adik aku yang tersayg...
  • Bulan 3.. alhamdulillah, aku dapat 2 panggilan kerja... berkat kesabaran aku.. & aku g Midvalley megamall... ** batak ye aku ** haha... demam seminggu... Paling tak sangka aku dapat kerja tetap.. macam dkt post aku yang sebelum nie... haha... 
  • Bulan 4 & 5 nothing special becoz aku bz dgn dunia baru iaitu pekerjaan aku... Utk kawan2 aku sabar ea syg.. ade rezeki nanti mesti dpat kerja yg lbih baik.. sabar itu byk ganjaran ye...
  • Bulan 6... mybe happy mybe not... aku jmpe seseorg yang aku anggap penting wlupon kadang2 kehadiran dia sangat aku rimas pada awalnya... sekarang.. kami..??
    dia aku tak tahu siapa & aku pon tak tahu siapa aku di hati dia.. aku masih aku yang dulu... cuma sekarang aku ade prinsip yang baru.. " hanya kawan "
    Sakitnya cinta andai terlalu menyayangi dia lebih dri diri sendiri...  Sekarang aku & dia berbeza situasi dari yang dlu... dia bagaikan sumber inspirasi... boleh membahagiakan aku dgn gelak tawa dia... siapa dia..?? just stay tuned & doakan kami...
  • Bulan2 yang seterusnya aku adalah aku.. yang kadang dilanda kesedihan...  yang kadang gembira.. Bukan mudah melupakan sesuatu yang pernah hadir dalam hidup aku.. tp aku nk says thanks sebab someone tu lah aku jdi kuat & cuba utk belajar yg perempuan takkan mudah jatuh hati.. that mine now..
  • Aku jugak berjaya jadi manusia yang tekad dgn keputusan sndri tanpa menoleh kebelakang lagi... ini semua kerana dunia pekerjaan aku... yang kadang buat aku diatas & kadang di bawah... tanpa mereka yang pernah buat aku sakit hati aku takkan berjaya mendidik hati supaya lebih tegas lagi... haha...
  • "Kadang-kadang dalam hidup kita terpaksa buat benda yg kita tak suka. Untuk memuaskan hati dan perasaan orang lain walaupun kita yang sakit hati." Sometimes we must act like other people to concern with another people.. but sometimes selfie is important for life...

             "Just short story for 2013... " Kenangan tercipta tanpa kita sedar "

Ada apa pada bulan april..??



Hello, everybody...hahaha.... lama aku menyepikan diri..?? bukan sengaja tapi itu semua dek kerana kesibukan tugasan baru & lama... Mesti ade yg tertanye-tanye kn kenapa dah lama sgt aku x update blog nie & kenapa tajuk ye mcm 2... ok, jom kite mulakan story ye.. ** Entry panjang nie.. hehe..

Ada apa dengan bulan april..?? Ok, bulan april sebenar ye bulan yang sangat bertuah bagi aku.. alhamdulillah.. I got many good news... Awal bulan 3 yang lepas aku dapat tawaran kerja di tempat lama semula & aku terima tawaran tu tapi waktu bekrja dia telah dibaiki iaitu dari pukul 9 pagi sehingga 4.30 petang ** waktu untuk hari isnin hingga khamis.. kalau jumaat pulak dari pukul 9 hingga 5 petang.. Kerja yang aku buat alhamdulillah, senang.. Cuma mengemas, menyapu, menjual serta photostat sahaje.. hehe.. aku cuma bekerja di koperasi selama 2 minggu setengah.. bayangkan keadaan aku semasa itu.. sangat sedih sebab kena tinggalkan koperasi & sekolah serta cikgu2 yang aku sayang.. Sebelum aku mula bekerja di koperasi pada bulan 4 aku telah mendapat 1 berita gembira semasa akhir bulan 3 iaitu seminggu sebelum aku msuk kerja di tempat lama .. aku mengalami demam yang teruk.. mungkin itu demam untuk meningkat umur baru kot... Dalam masa yang sama aku dapat 1 got news yang aku x sangka-sangka...

**Van pos laju datang rumah aku.. aku cuma ingatkan surat itu rumah sebelah tapi sangkaan aku meleset.. Kerana surat itu hak milik aku...
Surat itu datangnya dari SPP.. Alhamdulillah, akhirnya apa yang aku idam-idamkan datang jua.. Aku fikir tiada rezeki buatku kerana tempoh penantian hampir berakhir hujung minggu itu.. Air mata aku meniti dengan deras... tanda kegembiraan mungkin...  Jawatan yang aku dapat ialah PEMBANTU PENGURUSAN MURID N17...

OK, tapi part yang aku nak tulis nie.. ada sedikit sakit hati... Esok ye jugak aku pergi bukit appoiment di sebuah hospital.. Ok, itu tiada masalah kerana cuma buat janji je.. Sampai hari yang ditunggu-tunggu... Yeahh, today is my birthday... ** bukan hari nie ya tapi april fool ( 1 april ) Proses medical check up pon start... MC di hospital tu sebenar ye perlu tunggu sehingga petang... kenapa macam tu pulak..?? ok, pagi cuma perlu check, peruntukan masa yang diambil bagi proses itu tidak lama cuma diambil dalam masa 2 -3 jam sahaja..
MC yang dibuat ialah x-ray, air kencing & yang simple2 sahaja... Tapi kenapa perlu tunggu sehingga petang..?? Tunggu sehingga petang tu semata-mata nak jumpa encik doktor sahaja..!! haihh... sangat lama masa yang diambil.. Bila ditanya kepada para pekerja disitu mereka mengatakan sila bagi peluang kepada ibu2 mengandung, orang-orang tua... Ok, saya faham semua itu kerana mak saya sendiri bekerja di KKM... tetapi kenapa alasan yang sama digunakan sehingga petang.. berapa lama lagi masa yang perlu diambil... mcm mana pula bagi kami yang dah buat appoiment MC nie.. Haihh... sangat menguji kesabaran... Btw, thanks kepada semua yang wish birthday saya on that day.. saya sangat hargai...

2 april aku mula bekerja seperti biasa & ia adalah hari pertama saya bekerja.. alhamdulillah, ia menjadi kenangan terindah walaupun bukan sebulan saya di koperasi.. hehe.. aiman, fadzil jadi rapat sangat dengan aku..
2 minggu itu menjadi minggu yang indah..hehe... aku bahagia tapi hati tetap sedih...

Dalam gembira, hati tetap menghitung hari.. ** ayat mcm nk kahwin je kan..?? haha...hari yang ditunggu pon menjelang tiba.. 27 april aku pon memusafirkan diri selama 2 hari 1 malam di kuala lumpur.. ewahh.. ayat mcm lme sgt.. padahal 2 hari je pon.. sepanjang 2 hari tu mcm2 pengalaman yang aku dapat tapi dlm banyak2 ade 1 pengalaman yang x dapat aku lupakan smpi sekarang iaitu nanges... hahaha... knpe aku ckp mcm 2..?? sebenar ye aku dri kecik smpi sekarang belom pernah berpisah lagi dengan family.. pikiran pulak sibuk cakap aku dpt tempat yang agak jauh dri family... then hari yang ditunggu pon menjelang.. aku dapat tahu yang aku posting first dekat family aku... alhamdulillah...

p/s : maaf entry terperap dalam draf akibat kesibukan berjalan n so on... tunggu ye akan ade lg posting about my life skrang.. alhamdulillah, saya bahagia walau kami hanya kawan...

Welcome Back



Hampir sebulan...

Aku menyepikan diri...

After segmen tamat hari tu..

Bukan apa...

Kesibukan menyebabkan aku jarang dapat update blog...

Alhamdulillah...

Awal bulan depan aku dah pon masuk kerja semula...

Yeahhha...

Berakhirnya kisah pengangguran aku di rumah...

Insyaallah..

Aku akan update semula dengan kisah-kisah pelajar...



Nota Hati : Insyaallah, esok aku akan start publish tentang REVIEW BLOG...

Drive, Nikah , Khatam Al-quran & Resepsi



Alhamdulillah...

Segalanya berjalan dengan lancar...

2 - 3 Mac 2013..

Aku & family...

telah menghadirkan diri ke Majlis Perkahwinan

Cik Intan & Cik Farihan ( Sepupu Mak aku )



Ini dia pengantin ye...

Sepadan kan diaorang...

hehe...

* Ini selepas nikah... Bertemakan coklat...

Selepas majlis nikah..

Aku telah memulakan sesi driving yang sangat best hari tu * Sebenar ye drive yang paling geram sekali *

Drive untuk mencari baju di sekitar pekan tapi... tak jumpa2 kedai baju berkenaan sehingga

Mood hilang....

Sangat-sangat memeningkan jalan pekan tu...

Ditambah pula dengan suasana yang agak sibuk menyebabkan aku stress drive petang itu..



Itu lah baju hasil ke stressan aku siang itu...

Majlis malam itu diteruskan dengan khatam al-quran, marhaban, cukur jambul & dendang fatimah...

Yang telah didendangkan oleh kumpulan Nirwana...



Semasa majlis khatam al-quran dijalankan...

Taraa...

Ini adalah majlis kemucak ye....

Resepi...

Flower girl pon ada...

Alhamdulillah, selesai sudah...

Semoga cik Intan & suami berbahagia hingga ke anak cucu... Amin..


Nota Hati : Alhamdulillah, setelah beberapa bulan menganggur akhirnya aku telah mendapat panggilan kerja semula pada bulan hadapan... Nantikan entry special aku yang itu ya...:D

Mini Giveaway by FD.

Jom join segmen nie..
Hit the banner k for join...

Best2 hadiah ye...

Syarat ke 5 dah klik semua ye...

Syarat ke 6 pon dah like...

Semua blog & page sponser dah follow n like.....

Tarikh akhir : 6 Mac 2013

Nukilan


“Semalam awak datang ke dalam hidup saya. Saya cuba berikan cinta semampu yang saya tahu. Awak ajar saya, apa tu kasih sayang, awak ingatkan saya apa itu rindu. Tapi tiba-tiba awak hilangkan diri. Tanpa beritahu apa salah saya yang sebenarnya..
Hari ini, saya cuba jadi kuat. Cuba menjadi tekad seperti mana diri saya sebelum awak muncul dalam hidup saya. Andai kata, di luh mahfuz mmg sudah tertulis nama awak sebagai takdir hidup saya, saya terima dengan hati terbuka. Sebab saya masih sayangkan awak.

Tapi jika ada yang lain tertulis “dia” adalah jodoh saya yang sebenarnya, saya minta 1 sahaja. Doakan saya mampu lupakan awak. Sebab saya mahu mencintai pasangan dunia dan akhirat saya setulus hati. Kerana dialah ” pelengkap buat kaki saya melangkah ke syurga “”

Nota Hati : Insyaallah, review blog akan saya update dalam masa 2-3 hari lagi.. Maaf lambat... Agak sibuk dengan majlis minggu lepas..... Alhamdulillah, selesai sudah majlis perkahwinan makcik saudara saya... Nantikan entry tentang majlis itu ya...:) 

SEGMEN : Song In My Heart



Jom join segmen ini..

Best....


Blog sally dah follow..

Iklan dah loading sampai habis...

Tajuk Lagu : Tak ku sangka Tak kuduga

Penyanyi : Apit

Lirik yang membawa makna :-


tak ku duga
perpisahan yang akan melanda
dah ku cuba
pertahankan
namun dirimu pergi jua

cintamu bagaikan rembulan
yang hadir bila malam menjelang
kau hilang bila siang mendatang
begitulah sikap mu oh syg

kau lontar cintaku ditepian
ku bagaikan hanyut di lautan
yang lemas di dalam percintaan
dipukul gelombang keresahan

dahulu engkau berikan cinta
mengapa kini engkau berubah
manakah janji akan setia menanti
jikalau engkau tak lagi cinta
katakan saja aku tak kisah
dari kau terus membuat ku menunggu

Kenapa suka lagu ini..??

Seseorang yang di anggap hanya sebagai kawan baik pada awalnya telah memberikan lagu ini.. Namun perasaan itu bertukar setelah hari-hari contact.. Tapi sayang tidak sempat meluahkan perasaan kerana Si Dia telah menjadi hak orang lain pada waktu itu...

Tarikh tamat : 25 Februari 2013..

Alhamdulillah...





Maaf...

Lambat update...

Agak sibuk sikit...

Hari ini baru berkesempatan nk bloglist semua peserta...

&

Review Blog pulak...

Insyaallah...

Dalam masa terdekat ini saya akan buat ye..






1st Short Giveaway by Nana


Jom join segmen ini...

Semua blog dah follow..

Fanpage pon dah like...




Hit the banner k..

Tarikh tamat : 26 Februari 2013

TAMAT



TAMAT...

Alhamdulillah, Segmen yang saya anjurkan...

Dah tamat...


PUKUL 12 AM pagi tadi..!

Insyaallah, dalam

Masa terdekat ini...

Saya akan BLOGLIST semua blog yang menyertai...



REVIEW BLOG secara berperingkat...

Terima kasih kepada

Semua yang sudi join segmen saya...:)

Senarai Peserta



Alhamdulillah, Thanks pada mereka yang sudi

Join segmen simple saya...

Senarai peserta akan DIUPDATE sehingga tarikh tamat

Supaya blogger yang join boleh buat BLOGWALKING 

& FOLLOW  diantara satu sama lain...

Untuk join sila KLIK SINI
Group 1
http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://izzah-norlizah.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://alisyasuju.blogspot.com/2013/02/segmenjom-masuk-bloglist-review-blog-by.html
http://nshsmirotic-bouncet.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://dunia-iekafarhana.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://kanvasdakwat.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://assignmentcscrazil.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://www.nieyxzha.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://neynaproperty.blogspot.com/2013/02/jom-masuk-bloglist-and-review-blog-by.html

Group 2
http://everybloghavetheirownstory.blogspot.com/2013/02/current-chapter-jom-masuk-bloglist.html
http://chiczakura.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://nazirahnyerr.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://mardiyanhani.blogspot.com/2013/02/jom-masuk-bloglist-blog-by-cik-aishah.html
http://thekipaslipaslups.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://mc-zon19.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://nazwww.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://mukamalu.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://zamani84.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://nurhidayah-azami.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html

Group 3
http://bakaljenazah94.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://thepureheartoftheemptysoul.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://sofyanah.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://fakhruru.blogspot.com/2013/02/jom-masuk-bloglist-review-blog-by-cik.html
http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://dlilasayangmama.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://www.aimisyahirah.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html join!=)
http://hanyadihatiku.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
 http://angellovesoldier.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://athirahdiyana87.blogspot.com/2013/02/jom-masuk-bloglist-review-blog-by-cik.html

Group 4
http://inasazali.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://lissa-lissalalissa.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://sibodohjangankacau.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://www.fatindiana.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://momobebyluv.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-blog-by-cik.html
http://ainpunyeceritalah.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://lovelypandaho.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://www.cikfie.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://fiqansz.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://strawberrydancokelat.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html

Group 5
http://www.shahrildotcom.my/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://sweetmamaintan.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://dairihatiyana.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://nurulsyahira11.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://kuciputersenyum.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://slumberznanie.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://ehfarahin.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://coretanku-anismasrina.blogspot.com/2013/02/jom-masuk-bloglist-review-blog-by-cik.html
http://sweet7cupcakes.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://diaryismah.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html

Group 6
http://www.nurdzafirah.my/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://wwwfarahshahera.blogspot.com/2013/02/segmen-cik-aishah.html
http://www.erazfadli.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://dhiaadawiyah.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
damnright-welcomestalker.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://bondaqalish.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://iamkila.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://itsmetira.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://dearbudakjahat.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html

Group 7
http://iekazalikhams.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://www.ayuinsyirah.my/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://www.mhakimfaiz.my/2013/02/jom-masuk-bloglist-review-blog-by-cik.html
http://fatin04.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://butangkekunci.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://diarikuwaniesyazwani.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://aqoustica.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://hidupbiarbest.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://www.aienhermionie.my/2013/02/jom-masuk-bloglist-review-blog-by-cik.html
http://syaisya.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog-by-cik-aishah.html

Group 8
http://sukadukafyza.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://sweetlyorange2.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://idzrarynprelovedproperty.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://wwwanasanwarr.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
Next ------>



**** Sila semak link anda sama ada atau tidak takut saya terlepas pandang.. Jika tiada link anda boleh maklumkan kepada saya untuk saya masukkan dengan kadar yang segera...:)
Thank you...:D


Segmen :Jom Masuk Bloglist & Review Blog by Cik Aishah

 
** sila lihat old story untuk lihat post terbaru**..
Akibat keboringan aku petang nie..

Aku nak anjurkan 1 segmen..

First segmen aku yang simple mimple...

Aku nak tambah bilangan bloglist ...

Sambil follow blogger lain..

Senang nak buat blogwalking....

Syarat join segmen ini :-

1. Follow blog ini... * Wajib

2. Buat 1 entry tentang segmen ini...

3. Letak banner dekat atas tu then backlinkkan ke entry ini !

Segmen tamat pada 22 Februari 2013..
Nota hati : Harap-harap ada yang join segmen ini... Tujuan utama adalah untuk mencari kenalan baru & menambah bloglist... Semua peserta akan saya review secara berperingkat..

Awesome Giveaway From Ninaa

Jom join segmen ini....

Hadiah ye..

Best....

Blog Nina & Sponsor : Dah lama follow...

Like semua dah buat...




Hit the banner for join...

Tarikh tamat : 24 Februari 2013..

Jam : 5 Petang..

Worniojowo Giveaway by Wanynaziar


Dah lama tak join segmen atau GA...

Update blog pon dah jarang..

Maaf...

Kekurangan idea & agak sibuk sedikit...

Jom join segmen ini...



Hit the banner untuk join...:D

Semua syarat telah di ikuti...

Tarikh tamat : Genap 70 peserta GA akan di tamatkan...

Jom join ramai-ramai...:)

Mutiara Kata


Wahai GADIS, apabila KAMU BERKAWAN dengan INSAN bergelar LELAKI, Ingatlah! Ada dua pilihan yang terbentang, iaitu:

Pertama ~> Kamu menjadi seperti kelapa. Mudah diperoleh, diparut, diperah, diambil santannya. Selepas itu? Hampasnya di buang.

Kedua ~> Kamu menjadi seperti mutiara. Berada di dasar lautan. Tersimpan rapi. Dilindungi kulit. Bukan senang dilihat, apatah lagi mendapatkannya.­­ Hanya orang terpilih yang bertuah dapat memilikinya.

#renungan bersama :)


Nota Hati : Maaf, dah lama tak update blog.. :) 

Kadang-kadang


Kadang-kadang menangis tu sebab tanda kita dah lama BERSABAR..
Kadang-kadang menangis tu boleh memberikan KETENANGAN..
Kadang-kadang menangis tu boleh membuatkan kita lebih BERSEMANGAT..
Kadang-kadang menangis tu sebab nak CUCI MATA kita.. 

- Jika menangis itu PERLU, menangislah

Awak


♥ Walaupun jauh, saya tetap SETIA dengan awak.
♥ Walaupun jauh, HATI saya tetap pada awak.
♥ Walaupun jauh, saya akan tetap TUNGGU awak.
♥ Walaupun jauh, saya tak pernah berhenti CINTA kan awak.
♥ Walaupun jauh, saya sentiasa RINDU kan awak.
♥ Walaupun jauh, awak sentiasa ADA di HATI saya.

#Sebab HATI saya hanya ada NAMA awak...


Nota hati : Facebook 

S.A.H.A.B.A.T



Hari ini...

Aku nak story...

Pasal kawan-kawan aku...

Sahabat baik aku time 

Sekolah Rendah, Menengah, Form 6

&

Facebook...

Time sekolah rendah aku tak ramai kawan baik....

Maybe aku jenis yang pendiam kot...

Gambar diaorg pon aku tak simpan...

Tapi time sekolah menengah...

Aku ada 7 kawan kesayangan...

Aku sayang sangat dekat diaorg...



Ini dia kawan kesayangan aku.. hehe...

Lagi 3 orang takde gambar...

Sebab lelaki.... hihihi...

Masuk Form 6 pulak...

Kawan2 laki yang bertambah...

hehe...



Alhamdulillah....

Facebook pulak..

Aku kenal dengan seseorang yang sangat tabah..

Aku sayang sangat dia...

Gambar dia ada dengan aku..

Tapi..

Private lah..

hehe..

Nota Hati : Sayang Mereka semua walaupun ada yang tiada dalam gambar..

Hargailah persahabatan kita... 

Kawan semasa gelak mudah di cari tapi sahabat susah senang..

Hanya

1 dalam seribu....:)

Bersyukur sangat kerana dipertemukan dengan mereka..

Thanks to allah s.w.t







Giveaway Pertama My Memories..


Dah lama tak join segmen..

Jadi...

Segmen ini menjadi pilihan hati...


Hit banner untuk join...

Blog My Memories dah follow (37)

Dah like juga...:D
Bukti diatas ye...

Tarikh tamat : 16 Februari 2013...


Bernovel



Serius novel nie best...

Thumb Up...
Lawak & sedih...

Semua ada...

Tak sia-sia baca novel nie dalam masa 2 hari...

:D

Simple Giveaway Aisyah Humaira'


Join segmen ini pulak...


hit the banner k...

Syarat semua dah follow...

Link tu pon dah loading sampai habis... :D

Segmen Review Blog by Eiyka-R


setelah lama menyepi...

Akhirnya aku kembali...

Aktif dalam menyertai segmen ...


Klik banner untuk join ye....

10 orang akan direview dengan cabutan dari pakcik random.org.

Jangan bersedih... Allah S.W.T bersama Kita


Alhamdulillah....

Aku semakin dapat melupakan perkara itu..

Walaupun hakikatnya....

Susah....

Ini bukan cerita cinta atau jodoh...

Tetapi ini adalah kisah...

Manusia....

Manusia yang takut pada bayang-bayang mereka...
Serta

Takut mereka tiada rezeki di situ....

Ingatlah...

Setiap manusia telah disediakan rezeki masing-masing...

Aku redha....

Walaupun cerita sebenar hanya aku yang tahu...

Merajuk..??

Mungkin....

Terasa hati...??

Memang sebenar ye aku terasa hati....

Aku ikhlas...

Melepaskan....

Menolong...

Tapi kenapa manusia itu....

Berkelakuan begitu...???

hmmm....


*** Mungkin aku terlupa... Sebenar ye aku bukan lagi di situ tapi bila di panggil salahkah aku menolong..??

Maafkan saya cikgu.. Kerana mulut serta perkataan dia yang lontarkan...

Saya mendiamkan diri...

Selama ini hatiku bersedih walaupun mulutku tersenyum...:D

Nota hati : Jangan bersedih Cik Aishah.... Allah sentiasa bersama ... Insyaallah, rezeki ada di mana-mana cuma perlu menunggu, bersabar.....

Aku, Dia & Kenangan

Tajuk tu....

mengingatkan sesuatu...

Tentang kenangan kami....

Alhamdulillah....
Walaupun jarang jumpa, sms & sebagainya...

Ada juga kenangan yang tercipta antara kami...

Siapa aku di hati dia..??

Persoalan itu...

Tidak dapat ku temui jawapan ye lagi...

TAPI...

Siapa dia di hati aku..??

Insyaallah....

Aku sentiasa berdoa agar dia adalah imamku...

Bila dia denganku...

Hatiku rasa tenang sahaja...

Macam menyampaikan sesuatu...

Kenangan kami...??

Begitu banyak sebenarnya...
NAMUN...

Biarlah jadi rahsia antara aku & dia...

Thanks ya...:D

Muhasabah Diri


Yang berikan kita rezeki adalah Allah.
Bukan mana-mana orang lain.
Sebab itu takutlah untuk menderhakai Allah,
berbanding takut untuk buat manusia lain marah,
kacau sumber rezeki kita,
hanya kerana kita tidak memberikan sokongan kepada mereka.

Header II


Taraaaa......

Semalam pagi aku try buat something yang baru..

Aku nak improve kan lagi header blog tu...

Simple je...

Nak buat hiasa dekat photoshop 2..

Agak complicated jugak..

Takpe..

Lain kali kita try & eror ye...

Ini lah dia header yang aku cipta tu...

Nak tengok first header aku..??

Jom TEKAN sini...

Berbeza kan..?? hehe





Nota Hati : Jom join first segmen saya.. KLIK sini ye...:D