Renungan

Assalamualaikum...


Walau hanya sebaris ayat namun memberikan makna yang mendalam...:)

Credit to : Facebook...

Segmen Blogger i2 Sahabat Ku

Assalamualaikum...

Jom join segmen lagi....

Syarat ye sangat simple...
Klik banner untuk join...:D

Kelebihan Join Segmen ni:
  1. Siapa yang join secara automatic masuk dalam bloglist aku sepanjang tahun 2013
  2. Trafik blog akan meningkat
  3. Follower semakin bertambah
  4. Kenalan blogger semakin ramai
  5. Perkongsian antara blogger dengan blogger.

Tarikh tutup segmen : 28 Februari 2013...

Segmen Tambah Follower !! ~~KasihLestariAbadi~~

Assalamualaikum...

Jom join segmen nie...

Segmen tamat pada : 9 /2 / 2013

Hadiah sangat awesome...:D


Klik banner untuk join...:D


Follower terkini : 510

:D






Lagu favourite saya by Leeyana Amzar

Assalamualaikum...

Petang ini.....
Bukak je blog...

Saya terpandang 1 segmen nie....
Jom join sekali...

Hadiah..??

Sangat lumayan... hehe...



Klik banner untuk join...:D

Lagu favourite : Tak ku sangka tak kuduga...
Penyanyi : Apit..

Blog leeyana : Dah follow ( 305 )
Sponsor : Dah follow ( 08 )

Tag : DIA & DIA

SIAP....hehe

Entry bergambar

Assalamualaikum..



Abaikan background belakang ye... 

:D



Segmen Review Blog By Sabrina

Assalamualaikum...

Jom kite join segmen ini...

Aku jumpa time tengah berblogwalking....

Syarat ye sangat mudah...


Klik banner untuk join...:D

Tama segmen pada : 10/2/2013

Topup Giveaway By Iezwa Razk

Assalamualaikum...

Mula-mula sekali nak ucapkan terima kasih kepada sis Anis Zainudin
 sebab tag akak untuk join segmen nie..

Jom join segmen dulu...

Blog Izwa Razk : Dah follow..
Fanpage : dah like..


Klik Banner untuk join ye...

Hadiah sangat awesome...

Tarikh tutup segmen : 4 februari 2013...

Tag : AWAK
        AWAK

P/s : Nak join seberapa banyak segmen yang saya jumpa hari ini....:D

Hanya Aku Cinta Kau Seorang

Kau hadir tanpa ku sedari
Mengisi kekosongan hati
Kini kau pergi tinggalkan ku
Lemas ku dalam sepi

Hujan yang turun ke bumi
Membawa rindu yang mengunung
Kau biarkan ku oh sendiri
Malam ku tanpa mimpi

Mengapa tangan kau lepaskan
Setelah hatiku kau tawan
Mengapa takdir memisahkan
Hanya aku cinta kau seorang

Mengapa tangan kau lepaskan
Setelah hatiku kau tawan
Angin malam bawalah cintaku
Menghapus rasa rindu


Source: http://www.lagubestbest.com/2012/06/hanya-aku-cinta-kau-seorang-farique.html#ixzz2JQIK4C00

Puas + Syukur Sangat...

Assalamualaikum...

lama tak nampak aku update blog kan..??

facebook pon dah jarang...

Aku sebenar ye edit blog...

Baru siap sepenuhnya hari nie...

Kenapa tak siapkan semalam..??

Sebenar ye.....

Semalam aku penat berjalan seharian....

Alhamdulillah, kemampuan untuk drive kereta pon semakin bertambah....

Blog...

Dah berubah wajah sepenuhnya kan..??

Maaf ambil masa yang panjang sangat untuk edit blog nie...

Kepuasan di hati terserlah....

Pagi tadi...
Baru dapat follow & komen entry serta blogwalking....

** Pada yang komen insyaallah petang hingga malam nie... aku berblogwalking ye....:D

Maaf sangat-sangat lambat...

Oh ya...

Boleh tak korang suggestkan segmen atau GA yang tengah berjalan sekarang...

Lama tak join..

Teringin nak join..

*** Alhamdulillah, syukur padamu ya allah***

Blogwalking

Assalamualaikum...

Hari ini aku nak lepaskan rindu....

Dengan....

Dengannnnn...

Blogwalking lah.... hehehe....

Dah lama sangat aku tak blogwalking.....

Aktiviti edit..??
Aku nak tangguh dulu.....

Aku tengah tunggu 1 domain blog boleh dibuka seperti sediakala....

Aku nak ikut tuto dekat situ...

hehe...

Sekian.....

* Korang tunggu aku blogwalking & follow2 korang ye...:)

Akibat Gatal Tangan


Itu pulak gambar & background terbaru...



Itu gambar first header...

Assalamualaikum...  Sebenar ye niat aku pagi tadi cuma nak tukar background je... Sekali ye setelah tekan-tekan abes semua yang asal hilang... Aku mencari semula tutorial asal... Tapi nasib baik cuma aku tak dapat buat sidebar & boarder... Cuba kita bezakan yang asal dengan yang baru.... ??  Pening kepala pk bila segalanya hilang macam tu je... waaaa..... Mana lagi ok..?? tapi complicated ye... Insyaallah, akan aku usahakan sehingga balik kepada keadaan asal... Tunggu ya...:D

Finally

Assalamualaikum..

Finally...

Siap buat rombakan...

Hampir keseluruhan blog kelihatan seperti baru...

Nampak perbezaan kan..??

Yang nie lebih kemas & teratur...

Alhamdulillah.....

Insyaallah...

Malam nie saya akan BW....

Balas setiap komen & Follow semula... :D

Seronok Meng-edit

Assalamualaikum...

Sebelum terlambat.... Aku nak mengucapkan Selamat Menyambut Maulidur Rasul..

Marilah kita memperbanyakkan selawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W

Ok...

Back to the top... * saje je nak speaking jap *.. haha...

Start semalam sebenar ye sehingga ahad...
Insyaallah...
Saya nk edit blog secara habis-habisan... hihihi...

&

Maaf kepada yang komen kerana tak dapat balas komen anda serta follow

Insyaallah, selesai semuanya saya   Bw cepat2 ye...

 Sekiranya ada  kesempatan mesti saya BW secepat mungkin....

Nie second editor saya...



Ok...

Done untuk hari nie...:)


Header

Assalamualaikum...

Ehem-ehem...

Malam tadi aku ade jumpa sesuatu di facebook...

Nak tahu apa dia..??

Ini dia benda dia...


Aku tempah melalui Kak SD.. 

Cantikkan...

Sebenarnya Kak SD tengah ambil tempahan secara percuma...

Dia cuma ambil untuk 15 orang terawal sahaja...

Nak tempah...

Sila klik SINI.. hihihi...

Thanks akak... Cantik...

Saya suka...:D

Maaf Ku Mencintaimu


Maaf jika ku terlalu selesa
Maafkanlah jika tak mampu berpisah

Telahku cuba
Terseksa tak terdaya
Terasa bukan memaksa
Bukan juga ku meminta



Maaf jika cintaku takkan mati
Maafkanlah jika aku takkan pergi
Tak ku mampu berhenti
Tak ku izin simpati
Hanya mengerti
Hanya kau utuh di hati

Andai bisa ku ingin jadi air mata
Terbit di mata matiku di bibir
Walau cuma seketika bersamanya
Namun hingga hujung nyawaku mencintanya

Maaf jika ku semakin setia
Maafkanlah jika kau takkan ku lupa (ku lupa)
Telah ku pinta biarlah tak berubah hatinya
Maafkan kerana benar aku amat cinta

Andai bisa ku ingin jadi air mata
Terbit di mata matiku di bibir
Walau cuma seketika bersamanya
Namun hingga hujung nyawaku mencintanya

Andai bisa ku ingin jadi air mata
Terbit di mata matiku di bibir
Walau cuma seketika bersamanya
Namun hingga hujung nyawaku mencintanya

* For someone..Please forgive me... *

( Mendalam maksud lagi ini ) " Sila hayati ye kalau berminat " hihihi

Gambar Tanpa Kata

Assalamualaikumm...

Simple entry...

Hayati ye..
Insyaallah, anda paham...

Moga saya dapat selesaikan dengan mudah...:)



Diharap dapat menampilkan blog yang sentiasa upgrade...
Insyaallah..:D

p/s : terlebih type padahal kata wordless wednesday..... hehe...

Confuse !

Assalamualaikum.. Petang nie aku berkenan nak post pasal something yang aku & newbie yang lain kurang tahu.. Ok, tadi aku ada buka di bahagian template blog... Aku terpandang sesuatu dibawah blog setelah scroll bar  tu... Aku mula confuse disitu.... Jom aku nyatakan apa yang aku jumpa tadi..:)
 


 1. Dynamic template ..?? Dynamic template 2 ape ye..??? harap senior blog dapat terangkan tentang Dynamic nie.. Dynamic template nie sama macam Denim templatee ke..??? Aku sebenarnya berhajat nak tukar ke denim template tapi aku tak tahu mane 1 tahu item untuk denim template... Dashboard baru kan..?? hehe..
2. Simple template... Aku paham sebab simple template ialah template yang aku gunakan sekarang.... hehe...

3. Picture Windows apa pulak ye..?? Aku berada di tahap tidak paham...
4. Awesome Inc,Watermark,Ethereal & Travel tu ape pulak ye..?? Fungsi untuk template tu ape..?? hehe...

5. Revert to template classic ialah template yang kita nak remove untuk tukar ke blogskin kan..?? hehe...

6. Blogskin.. Aku dah tahu.. tapi tak terfikir lagi untuk tukar ke blogskin sebab orang kate blogskin banyak main guna code...:)

Ok, diharap blogger senior dapat terangkan apa sebenar ye apa yang aku tanya dekat atas tadi..

Thanks...:D

Segmen : + Follower 2013

Assalaamualaikumm...

Jom join segmen nie...

Menarikk...



Klik banner untuk join...:D

Blog yaya : Dah follow...
Google plus : Dah follow jugak...
Fanpage : Dah like..

Follow sekarang : 475

* Mula berblogger pada Januari 2010 tapi hanya mula aktif pada December 2012 yang lepas *
( Jadi boleh kira newbie jugakkan..?? ) hehe...

Segmen nie takde tarikh tutup ok..:)

Segmen : tambah & kenali kaki blog mengikut bulan kelahiran

Assalamualaikum...

Hai...
Tengah blogwalking...
Aku terjumpa segmen nie...
Jom kita join segmen nie...
Syarat simple je...
hehe...

Blog Yaya : Dah follow...
Page : Dah like dua-dua..



Klik banner untuk join...:D

Tarikh lahir : 01 April 1992

Tarikh tutup segmen : 29 June 2013.. ( Lama lagi ) hehe...

Jom ramai-ramai join segmen nie...
Untuk mengenali blogger yang lain..:)

Segmen : Tambah Follower Sambil berkenal-kenalan

Assalamualaikum...

Join segmen lagi...

Syarat sangat simple...:)



Klik banner untuk join ye...:D

Ok...

Blog angah dah lama follow...

Fanpage angah dah like...

Follower saya sekarang...

Semasa buat entry ini(print screen )


Word Verification tak de..hehe...:)

Jom, join rmai-ramai....






Topup Giveaway by FD

Assalamualaikum..
Ok.. Petang nie... Aku nak join 1 contest nie...

Ini Hadiah dia...
Topup RM10 - top referral
Topup RM5 x 4 pemenang - random.org

Menarikkan..???

Jomlah join....



Klik banner ye untuk join...

Blog FD : Dah follow...
Fanpage : Dah like...

Blog sponsor : Dah follow dua-dua blog...
Page pon dah like..

Iklan dah loading sampai habis...

Tag : KAK MIMIE
            CERITERA INA

Good luck ye semua...:)





Alhamdulillah....

Assalamualaikum...
 Kalau semalam aku hampir putus asa sebab tak dapat buat Menu tab... 
Lagipon semalam hari aku sedikit badmood plus tak sihat..
 Selesema melanda aku...
 Sesiapa yang komen + follow maaf ye tak dapat nak balas komen + follow korang balik semalam.. Insyaallah, aku follow + balas komen korang semua hari nie.. 
BLOGWALKING ye...

Alhamdulillah,
 sebenar ye hari tu aku ada menang sesuatu dari segmen yang aku join... 
 First segmen yang aku menang tu datang dari segmen " SINI  " & nasib menyebelahi aku..
 Aku menang cursor name... 
Aku tengah tunggu cursor name tu.. 
Nanti aku akan gunakan.... hehe..


Hari nie pulak aku menang header doodle...
 Hadiah tu datangnya dari segmen " SINI "... Header tu aku dah dapat... hehe... Cantik.. nak tengok header tu...
 Sekejap ye...
 Aku upload ye..  
Thanks ye Kak Kay SBK...

Nie Header tu...:)



Cantik tak..?? hehe...

Pasal " MENUTAB " pulak...
 Aku dapat komen positif dari komenter dari " ENTRY " nie...
Insyaallah, aku akan usaha lagi .. 
Thanks ya...:)

Putus Asa..???


Assalamualaikum...

Entry aku petang nie berkisar tentang sesuatu...
Apa lagi kalau bukan pasal " MENU TAB "

Hmm...

Dah hampir 2 hari aku try untuk buat...

Tapi...
Tak jadi2....
Aku perlukan bantuan korang untuk bagi link yang simple...

Please....

:(

Then 1 lagi aku nak tahu...

Apa fungsi pages ye..??

Aku dah lama added bnda 2...
Tapi tak pernah tahu...

Tadi aku try buat guna pages...

Pon tak jadi jugak....

Tolong ea korang.....:)

Short Segmen By NAA



Assalamualaikum...

Saya telah dijemput sendiri oleh tuan punya segmen untuk sertai segmen nie...

Segmen nie segmen pendek...

Blog Nurul telah lama saya follow...

Fanpage saya dah like...



Klik Banner Untuk Join ye...:D


Header Saya...:)

Menu Tab Punya Cerita..

Assalamualaikum... Petang-petang nie aku terfikir pulak pasal menu tab... Bukan pasal apa aku rasa rimas pulak tengok kiri kanan nie...  Sebelum tu aku nak cari dulu menu tab yang senang di create... Nak mencantikkan lagi blog nie.. hehe... tapi dalam dilema sama ada nak meneruskan colour purple atau colour lain... Keberanian untuk edit bertambah tapi dilema ye di situ..  Menu bar lebih cantik letak diatas ke di tepi ye..?? Perlukan pendapat...  Ok, nantikan kemunculan menu tab aku.. Insyaallah...:D

Pensil Sikat..


Assalamualaikum.. Seperti yang aku janjikan semalam... Hari nie kalau adik wafa beli pensil sikat ye.. Aku nak buat entry... Ok, dia dah beli pensil tu & aku dah amek gambar pensil tu... Meh tengok gambar pensil tu... Menarik.. baru first time aku jumpe pensil cam nie..Semakin canggih dunia semakin banyak barang yang agak unuik dikeluarkan.  Unikkan pensil tu..?? Bila aku belek-belek rupanya pensil tekan yang hujungnya diletakkan sikat.. Akhirnya terjawab jugak persoalan aku mengenai pensil sikat...:)

Saya Nak Cursor Name By Hawa ( Promotion)

Assalamualaikum..

Malam nie saya nak promote 1 segmen yang dianjurkan oleh kak Hawa...

( Saya nak jadi tukang promote segmen akak) hehe


Klik Banner ye untuk join...:D

Kak Hawa @ SD buat cursor sangat cantik.. Cursor saya nie kak SD yang buatkan...
Cara-cara nak join
1. Follow blog SD *wajib*
2. Buat entry dengan tajuk "Segmen : Saya Nak Cursor Name By Hawa" ** boleh tukar nama SD ataupun Hawa
3.Tempek banner kat atas nie dan backlinkkan ke entry korang.
4. Sila nyatakan warna, font and nama:

*nama jangan panjang sangat eh*
Nama :
Warna Font:
Jenis Font :
Font pilih kat SINI

5.Tag 3 orang rakan blogger korang bagi mereka tau pasal segmen . 

ATTENTION !!

Segmen ini hanya untuk 40 terawal!! jadi apa lagi .. CEPAT2.. Kalau lebih pada 40.. akan di up kan jadi 100 :D..

Cepat-cepat join ye... 

Tak Ku Sangka Tak Ku Duga

malam...
ku tidur tak lena
teringatkan dirimu
terimbas kembali kenangan lalu
alangkah indahnya bersamamu

mengalir air mataku
menemani malam sepiku
ku rindu saat bersamamu
sukarnya ku untuk melupakanmu

dahulu engkau berikan cinta
mengapa kini engkau berubah
manakah janji akan setia menanti

jikalau engkau tak lagi cinta
katakan saja aku tak kisah
dari kau terus membuat ku menunggu

tak ku sangka
tak ku duga

perpisahan yang akan melanda

dah ku cuba
pertahankan
namun dirimu pergi jua

cintamu bagaikan rembulan
yang hadir bila malam menjelang
kau hilang bila siang mendatang
begitulah sikap mu oh syg

kau lontar cintaku ditepian
ku bagaikan hanyut di lautan

yang lemas di dalam percintaan
dipukul gelombang keresahan

~dahulu engkau berikan cinta
mengapa kini engkau berubah
manakah janji akan setia menanti

jikalau engkau tak lagi cinta
katakan saja aku tak kisah
dari kau terus membuat ku menunggu

tak ku sangka
tak ku duga

perpisahan yang akan melanda
dah ku cuba
pertahankan
namun dirimu pergi jua

cintamu bagaikan rembulan
yang hadir bila mlm menjelang
kau hilang bila siang mendatang
begitulah sikap mu oh syg

kau lontar cintaku ditepian
ku bagaikan hanyut di lautan
yang lemas di dalam percintaan
dipukul gelombang keresahan

mengalir air mataku
menemani mlm sepiku

ku rindu saat bersamamu
sukarnya ku untuk melupakanmu..

* Hayati lagu ini.. Nanti anda akan tahu maksudnya *
peace... hehe



Review Follower Yang Ke 400..

Assalamualaikum... Hye..Hye....  Malam nie aku nak update something yang tak pernah aku update lagi dalaam blog nie... Aku nak bagi penghargaan dekat follower aku yang ke 400 nie... Follower aku nie datang dari segmen " JOM TAMBAH FOLLOWER SEBANYAK YANG MAMPU " Aku perkenalkan dia adalah adik NUR AMIEZA SUHAINI.. Blog adik nie ada buat cerpen pendek ye..?? Best... Susunan gadget pon kemas.. hehe..

Good luck ye adik untuk results spm yang bakal adik terima nanti.. chaiyok2...:)

* maaf entry pendek.. sebab baru nak belajar review blog orang lain.. Insyaallah, laen kali akan dipertingkatkan lagi..:D

Alkisah Pensil Sikat...

Assalamualaikum... Idea nie aku dapat dari budak-budak comel 2 orang tu.. Si kakak... Budak darjah 1.. Bukan pasal apa... telatah dia kadang-kadang buat aku pon pelik... Pensil sikat..?? Ape 2..?? Aku pon tak nampak lagi rupanya macam mna.. nanti aku pujuk dia untuk tunjuk kat aku bila dia dah beli ok.. Aku dah google pon xdapat lagi... hehe... Akibat tak dapat beli pensil sikat pada awalnya dia telah menangis 1 rumah.. budak..budak.. 

Cerita mula petang tadi...

Adik aku : Kak, cuba kau tengok wafa nie kenapa..??
Aku : Kenapa dengan dia..??
Adik Aku : Dia mengamuk nak pensil sikat..
Aku : Pelik... Apa tu..??

Perbualan diteruskan bersama nenek ye...

Nenek : Wafa nak apa..??
Aku : Nak pensil sikat kata nya..
Nenek : Pensil ape..??
Aku : tak tahu...

Tiba-tiba adik aku keluar & nampak seseorang lalu... Budak tu budak sekolah itu jugak... Budak tersebut namanya Amin...:)

Adik Aku : Amin, dekat sekolah ade jual pensil sikat ye..??
Amin: Ada tapi tak tahu ada stok lagi ke tak...
Adik Aku : Harganya berapa ringgit..??
Amin : Tak tahu...

Setelah tahu.. kami adik beradik cakap dengan nenek nya...nenek nya telah bagi peluang untuk dia tengok...
Ok, nie sedikit perbualan aku dengan Wafa...

Aku : Akak, nanti kalau kedai a.k.a koperasi dah tutup jangan nangis tahu...
Wafa : Ok...

Balik je dari rumah.. Alhamdulillah, dia sudah kembali seperti biasa.. Akibat dari pensil " Sikat " abes huru-hara rumah adik wafa..:)


I with him...



Siapa lelaki itu.. jeng..Jeng..

Assalamualaikum... sambil2 nak melayan mood petang nie.. aku tibe2 teringat nak post something yang best sikit.. haha.. Asyik pasal Segmen /GA je kan.. Btw, thanks ye kepada sesiapa yang tag aku untuk join segmen .. Insyaallah, malam nie aku join...:D.. Eh2, kalau korang perasan kan.. tajuk atas tu macam laen aje.. haha... Sengaja je tu... Buat suspen... hahaha.. I with Him..?? Aku dengan sape..?? hahaha...
Jom layan gambar yang aku nak publish nie dulu... Lepas tu aku jawab ye... hehe...:)  Hensem kan..?? Hahaha... kalau dia nampak ape yang aku tulis nie.. mesti kembang lah dia... haha.. Dia nie adik aku... haha..
Dia nie lepasan SPM 2012... Ok, 1 post yang pendek... Akan datang aku story lagi pasal dia ye.. hehe..:)

Happy Blogging Giveaway

Assalamualaikum...

Jom join segmen lagi..
Hari nie adalah hari join segmen..

Hadiah best...

Tarikh  segmen berlangsung : 1/1- 29/3/2013

Saya dah follow : 1723
Blog sponsor saya dah follow.. : 235
Like page sponsor pon sudah

Klik banner untuk join...:D

GA akan terbatal sekiranya kurang dari 50 orang..
Apa lagi
Jom join...



Segmen Up-kan follower 2013 by Fiqa Nsz

Assalamualaikum..

Jom join segmen lagi....

Blog Fiqa dua-dua akak dah follow...

Fanpage pon dah like...:D


Trikh akhir segmen : 31 Januari 2013

Magsa Tag : Awak

Segmen Top Up by Blogger Emas Putih

Assalamualaikum..

Tengah blogwalking aku terpandang segmen nie..

Menarik...
Jom join ya..

Klik banner untuk join...



Tarik segmen : 16 januari - 30 januari 

Jika peserta lebih dari 200 orang topup akan bertambah..
Apa tunggu lagi...

Jom join...:D

Simple Birthday Giveaway By Kay SBK


Assalamualaikum...

Jom join segmen nie..

Tinggal 2 hari je lagi...
Hadiah simple tapi best...

Jom join sebelum terlambat...:D 

Klik banner untuk join ya...

Blog & fage SBK dah like serta follow...

Jom Tambah Follower Sebanyak Yang Mampu


Assalamualaikumm...

Jom Join Segmen Lagi...

Yeahhh...
Simple je syarat ye...

Semua syarat dah dipenuhi...

Klik banner kalau nak join....:D




Segmen nie berjalan selama sebulan...

15/1-15/2...

Telatah Mereka



Aku bersama dengan si kakak..
( Ainul Wafa )




Aku bersama dengan si adik..
( Ainul Wardina )

Assalamualaikum... Dari petang tadi nak update tapi baru sekarang sempat... Dah pikir2 akhirnya tertulis lah pasal mereka berdua nie.. Bukan pasal si vanilla & coklat ye... tapi pasal anak-anak jiran aku... yeahh.... Macam-macam telatah mereka nie... Kebetulan mereka dua-dua perempuan... Si kakak nama nya Ainul Wafa & Si adik namanya Ainul Wardina..  Seorang darjah 1 & seorang 6 tahun.. Macam-macam yang mencuit hati.. Nanti entry akan datang aku cte pasal diaorang ye...:D .. Manjakan diaorang dengan aku..??
Aku rapat dengan mereka 1 family.. hehe.. Sampai sini je dulu.. hehe..

HARUSKAH


Di kala dikau mencari cinta
Aku memberi
Tapi tak pernah kurasakan
Dikala aku dilamun cinta
Dengan dirimu
Mengapa kau jauh dariku
Tiada cinta didalam dirimu
Biarpun kau kata baby i love you
Tidak kau rasa getaran ini
Tiada cinta lain
Sehebat cintaku
Haruskah aku menanti cinta ini
Kerna kau tak pernah mengerti hatiku
Tak perlu kau ucap baby i love you so
Kerna cinta darimu
Tak sehebat cintaku
Haruskah aku manahan perasaan
Tak sanggup kau bermain difikiranku
Lupakan semua
Apa diimpikan jadikan pengalaman cinta..
Kita berdua…
Setelah semuanya berlalu
Hatiku sepi
Kan ku simpan cintaku ini
Dikala dikau pergi dariku
Aku bersendiri mengapa kau begitu

Job Experience Plus Interview

Assalamualaikum... Ha, ini aku balas dendam selepas 2 hari x update status.. hehe.. tadi sebelum aku dapat idea nak post ENTRY nie.. Aku tanya pendapat dekat facebook... 1 cadangan datangnya dari kawan aku yang suruh update pasal kawen.. KAWEN..?? Tak pe... nanti dah sampai masa aku update ye... tapi bukan sekarang... Selepas itu aku dapat pulak 1 lagi komen.. yess... kali nie komen yang aku sangat-sangat suka... Datang ye dari makcik aku sendiri.. " JOB HUNTING EXPERIENCE ".. Yeahh, alhamdulillah...
Jom kita start story mory ye..:D

Sebenar ye aku dah ade pengalaman dalam bekerja.. tapi untuk dapat kerja tetap belum ada pengalaman lagi.. Insyaallah, ada  rezeki nanti... Lepas SPM hari tu aku dah dipanggil bekerja.. Excited plus nervouse.. Padahal dekat sekolah lama je pon.. hehe.. Kerja dekat koperasi sekolah.. Alhamdulillah, ada jugak kerja kan..?? Ok.. tak lama pon.. sekadar untuk cari pengalaman & rasa pegang duit sendiri.. lama x lama pon adalah dalam 5 bulan... Bulan 5 je aku stop sebab nak sambung belajar diperingkat STPM...  Kerja tu..?? sangat best... walaupun imbuhan ye kecil.. Aku x kisah...

Tahun lepas adalah tahun aku buat income... yeahh.. Kenapa..??? Sebab aku dah kerja dekat koperasi tu semula selama 1 tahun.. Alhamdulillah, kalau dikumpul dah boleh keluar 1 blackberry... haha... tapi aku malas.. Aku belanja family & laen-laen.. tapi lebih kepada benda yang berfaedah... hehe.. Pengalaman..?? Makin bertambah... Bila dah duduk 1 tahun dalam bidang pekerjaan, aku dah jumpa macam-macam gelagat manusia...

Tahun lepas jugak adalah tahun yang bawak tuah kepada aku.. walaupun tak banyak sebab aku dapat panggilan interview.. alhamdulillah... Rezeki di bulan puasa... Aku pegi interview tu tapi nasib tak menyebelahi aku... Tapi sedikit sebanyak aku dapat kutip experience dari situ.. First time pegi interview..?? Aku dah nangis.. haha... Aku pegi interview under SPP.. Soalan ok... tapi yang last maybe seram sikit... takpe lah.. yang penting aku dah tahu macam mane inetrview lepas nie...

tahun nie..?? Aku kerja dengan mak ayah aku dekat rumah sambil tunggu panggilan kerja.. doa2 kan aku ye supaya cepat dapat kerja.. insyaallah... aminnn...:D

Zaman Kanak-kanak Ribena..

Assalamualaikum.. dah dekat 2 hari x update entry.. Ini akibat daripada kekeringan idea... Petang nie aku dah dapat 1 idea.. Alhamdulillah... Aku rindu sangat-sangat dengan zaman kanak-kanak ribena aku.. Zaman nie lah yang tak dapat diputar kembali... Zaman nie jugak aku tak payah pikir apa-apa masalah... Cuma tahu nanges & maen je.. haha... Jom layan gambar dengan cerita di bawah ye sikit-sikit ye.. hehe...


Ini masa umur saya 2 tahun.. Kalau tak silap lah...
Comel tak..?? hahaha...
perasan...
Sebiji cam anak cina kan..??
hahaha
Time nie nak pegi tadika... Nie je gambar yang tak pakai tudung..
Sebab apa..??
Sebab yang nie gambar lah yang di scan... hehe
Last gambar...
Gambar baru habes mengaji...
hehe..
Alhamdulillah...
darjah 1 kalau tak silap..

Gambar sekarang..??
hahaha...
tak perlu lagi kot..
sebab sekarang nie saya berbeza dari dulu...
hehe..

Sekian, untuk post kali nie...
K'daa.....


Segmen : Aku Nak Blogwalking N Follow Blog Korang !

Assalamualaikum...

Aku dijemput oleh princess eyla sendiri...

Jom kita join ye...:D


Klik Banner Untuk Join...:D


Jom Tingkatkan Follower Sampai Lebam

Assalamualaikum..
 Hari nie saya nak join 1 segmen yang simple mimple...
Nak tahu 
Apa dia...
Jom...
Scroll....

-

-

Klik Banner Untuk Join...


Follower setakat ini ialah 335...


Tarikh tutup tak tahu sampai bila.. hehe


Hampir 10 Tahun Yang Lalu

Assalamualaikum... Semalam & hari nie mempunyai sejarah tersendiri.. yang baik kita ambil & yang buruk kita jadikan pengajaran.. Tapi aku berminat untuk share something dekat sini... Aku dapat idea selepas ternampak dia di sebuah tempat tadi.. Salah 1 tempat kenangan kami... Oh ye... Ini sebenar ye adalah pasal " Cinta Monyet " aku... haha..Kecik lagi dah pandai nak cinta monyet.. haha... Bercinta dengan monyet eh... hahaha.. Aku cuma nak review je.. Aku tak terfikir pon pasal semua nie dulu.. ye lah.. kecik2 lagi kan.. Umur setahun jagung.. tapi itu semua aku terima sebab pengalaman kan..?? haha...Ok, jom sambung lagi.. Tadi sibuk sangat nak melayan movie online... * Setia Hujung Nyawa * haha.. Almaklumlah, tertinggal kereta api... Orang lain dah sampai episod 12 tapi aku tengah patah balik ke episod awaal-awal... haha.. Eh2, dah tersasar nie.. Jom sambung cerita tadi.. haha..

Capital F... tu je yang mampu aku bagitahu siapa nama dia.. Full name..?? Oh tidak... biarlah rahsia... Dia nie crush first aku dulu-dulu... haha..walaupun dulu2 tapi sekali dia jeles.. Berapi jugak... haha.. Aku dulu sekolah rendah.. pendiam je... tak macam sekarang banyak bunyi.. hahaha... Time kecik2 dulu kalau duduk sebelah2 pon xtahu ape2 lagi kan..?? pasal budak-budak tahu ye main je... hahaha.... tapi aku kecik2 dulu ceh hampeh.... Darjah 6 orang lain sibuk UPSR aku pulak sibuk nak bercintan cintun... haihh... ecah2... Tapi alhamdulillah keputusan aku dengan Capital F baik.. hehe...

Dia banyak ajar aku lumba nak belajar... Semangat belajar naek.. hahaha... Dia jugak ajar aku rindu, sayang.. ceh.. kecik2 lagi dah pandai... hahaha....:p... Tak padan dengan budak-budak dia jugak penah bagi aku 1 lagu.. haha.. Jiwang x kami..?? haha... Ingatkan cerita tu habis bila habis UPSR je.. Rupanya bila dekat upper 6 aku jumpa dia balik... ade keluar... walaupun tak bercakap.. tapi kitaorang keluar ramai-ramai ye... haha..  buat janji balik.. tapi tinggal janji.. sebab ape..?? hahaha... ade lah.. haha...

Tadi aku terjumpa dia masa tengah ambil anak jiran aku balik sekolah... haha... aduyai... segannya aku... Tapi sebenar ye kitaorang masih lagi kawan walaupun boleh dikira dengan jari bila contact ye... Birthday ye pon senang sangat nak diingat.. hahaha... nampak je dia tadi teringat semula janji dulu-dulu... haha...

Sekian untuk post entry yang ini... haha...

Gelagat Mereka.

Assalamualaikum... hmm... Korang penah dengar lagu " Ku basuh luka dengan air mata tu x..?? Ala, yang kumpulan success tu nyanyi... kire nie lagu lama lah.. Tajuk lagu tu sebenar ye lebih kurang keadaan aku sekarang.. Nangis lpas tu biarkan luka tu baik sendiri.. Hmm... Pilu ye rasa hati... Tapi itu yang aku alami sekarang... Maaf kalau post aku kali nie maybe membuka aib orang...  Kita ada dengarkan... " Yang tua kita hormat-menghormati & yang muda di sayang-sayangi " hmm... Aku suka sangat kata-kata tu... tapi ape yang korang rasa if yang tua x hormat kita..?? Sibuk nak ambik tahu hal orang lain..?? Sampai hal dalam kain pon nak tahu..?? Hmm... Bak kata pepatah jugak... " Kain orang lain koyak nampak tapi kain sendiri koyak tak sikit pon dia perasan " & 1 lagi pepatah yang paling best... " Gajah seberang laut nampak tapi nyamuk kat tepi" hmm... hampeh... Sikit pon x nampak kan..?? Aku rasa tak perlu kot nak ambil tahu lebih2 hal jiran-jiran sebelah rumah.. Cukuplah sekadar sikit2 je... ambil tahu boleh sekiranya membawa kesan positif... tapi ape pulak makne ye.. bila ada orang lain atau tetamu dekat rumah... balik sahaja orang tu.. Dia pun mulalah memulakan soalan.. Bagaikan wartawan tak bergaji kan...?? Sampai orang di dalam rumah dia boleh menjeguk leher..?? hmm... tidak sopan sungguhkan..?? 

Hmm... Ingatlah manusia nie tiada yang sempurna tapi janganlah mengambil kesempatan diatas kekurangan & kelebihan seseorang itu.. Jagalah tepi kain sendiri sebelum mengambil tahu hal orang lain... Bukan tidak boleh tapi jangan lebih-lebih ye... sampai 1 masa orang tu akan rimas.... Maaf diatas post yang agak kurang mesra dari selalu... Sekadar meluahkan rasa di sini... Maaf ye... Yang baik datangnya dari allah s.w.t & yang buruk itu datangnya dari aku sendiri... 

Review Blog Bertuah


Klik Banner Untuk Join : SINI

Tarikh Akhir : 14 Januari 2013

Join cepat sebelum terlambat...:)

SEGMEN : SELAMAT ULANGTAHUN KELAHIRAN

Klik Banner Untuk Join : SINI

Nama : Siti Aishah

Tarikh Lahir : 01 April 1992 

* Blog kak mimie saya dah follow dah..

Tarikh akhir : 31 Januari 2013

Tutorial

Assalamualaikum... Jeng...Jeng... Hari nie aku nak list kan senarai tutorial yang aku tahu & jumpa.. Senang untuk mereka yang masih baru dalam dunia blogger untuk cari tutorial nie akan datang & yang berkeinginan untuk mencantikkan blog mereka...  Sebenar ye untuk rujukan aku jugak. sebab aku pon masih baru dalam dunia blog nie. Senang... Dekat bawah nie aku sediakan link-link tutorial tersebut ye...:) Kalau korang nak gunakan tutorial yang bakal aku bagi nanti.. dah siap copy & paste.... Korang bgtahu dekat Tutorial yang korang ambil & Kreditkan dekat mereka ye...

Yeahhh... Ini dia senarai link ye...

Mailey Jayley
Anak Emak
Pondok Kecil Lily
LYSSA FAIZUREEN
! Afiq Yassin !
! AINI ZAKARIA
! Amer Corner
! Menggelabah lah Tyra !
! Mohd Noor Shawal !
! Tutorial Untuk Blog | Tips Blogspot
AMALINA LEE
SK
! I'am The Real Me !
! Meera Si Gadis April !
**!! BLOG ARRIEN AMANI !!**
-Nur Irdina-
.: cik limegreen is here ! :.
//Think Twice
:: Afiqah Adzan :::
Fatimah Azzahrah's Official
A M Y F E N D I
A Step to Remember
Aishah la nina
Amirah Zulhijjah
!! Syamimi Tahir Punye !!:
Aima Mazlan
anis athia
Aqoustica Zati
azzahsaid
Baby Zypers
BelogMezan
Blog Cik Nurfarah
Blog Kerana Manisnya Epal
Bv'sCreation
Cik Eqalesyha
cik munn blogger
Cik Nuyuyana
Deyawanny

Kita sambung di part yang ke dua ye.. Insyaallah..:)