SEGMEN : Song In My Heart



Jom join segmen ini..

Best....


Blog sally dah follow..

Iklan dah loading sampai habis...

Tajuk Lagu : Tak ku sangka Tak kuduga

Penyanyi : Apit

Lirik yang membawa makna :-


tak ku duga
perpisahan yang akan melanda
dah ku cuba
pertahankan
namun dirimu pergi jua

cintamu bagaikan rembulan
yang hadir bila malam menjelang
kau hilang bila siang mendatang
begitulah sikap mu oh syg

kau lontar cintaku ditepian
ku bagaikan hanyut di lautan
yang lemas di dalam percintaan
dipukul gelombang keresahan

dahulu engkau berikan cinta
mengapa kini engkau berubah
manakah janji akan setia menanti
jikalau engkau tak lagi cinta
katakan saja aku tak kisah
dari kau terus membuat ku menunggu

Kenapa suka lagu ini..??

Seseorang yang di anggap hanya sebagai kawan baik pada awalnya telah memberikan lagu ini.. Namun perasaan itu bertukar setelah hari-hari contact.. Tapi sayang tidak sempat meluahkan perasaan kerana Si Dia telah menjadi hak orang lain pada waktu itu...

Tarikh tamat : 25 Februari 2013..

Alhamdulillah...





Maaf...

Lambat update...

Agak sibuk sikit...

Hari ini baru berkesempatan nk bloglist semua peserta...

&

Review Blog pulak...

Insyaallah...

Dalam masa terdekat ini saya akan buat ye..






1st Short Giveaway by Nana


Jom join segmen ini...

Semua blog dah follow..

Fanpage pon dah like...




Hit the banner k..

Tarikh tamat : 26 Februari 2013

TAMAT



TAMAT...

Alhamdulillah, Segmen yang saya anjurkan...

Dah tamat...


PUKUL 12 AM pagi tadi..!

Insyaallah, dalam

Masa terdekat ini...

Saya akan BLOGLIST semua blog yang menyertai...



REVIEW BLOG secara berperingkat...

Terima kasih kepada

Semua yang sudi join segmen saya...:)

Senarai Peserta



Alhamdulillah, Thanks pada mereka yang sudi

Join segmen simple saya...

Senarai peserta akan DIUPDATE sehingga tarikh tamat

Supaya blogger yang join boleh buat BLOGWALKING 

& FOLLOW  diantara satu sama lain...

Untuk join sila KLIK SINI
Group 1
http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://izzah-norlizah.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://alisyasuju.blogspot.com/2013/02/segmenjom-masuk-bloglist-review-blog-by.html
http://nshsmirotic-bouncet.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://dunia-iekafarhana.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://kanvasdakwat.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://assignmentcscrazil.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://www.nieyxzha.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://neynaproperty.blogspot.com/2013/02/jom-masuk-bloglist-and-review-blog-by.html

Group 2
http://everybloghavetheirownstory.blogspot.com/2013/02/current-chapter-jom-masuk-bloglist.html
http://chiczakura.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://nazirahnyerr.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://mardiyanhani.blogspot.com/2013/02/jom-masuk-bloglist-blog-by-cik-aishah.html
http://thekipaslipaslups.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://mc-zon19.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://nazwww.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://mukamalu.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://zamani84.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://nurhidayah-azami.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html

Group 3
http://bakaljenazah94.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://thepureheartoftheemptysoul.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://sofyanah.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://fakhruru.blogspot.com/2013/02/jom-masuk-bloglist-review-blog-by-cik.html
http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://dlilasayangmama.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://www.aimisyahirah.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html join!=)
http://hanyadihatiku.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
 http://angellovesoldier.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://athirahdiyana87.blogspot.com/2013/02/jom-masuk-bloglist-review-blog-by-cik.html

Group 4
http://inasazali.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://lissa-lissalalissa.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://sibodohjangankacau.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://www.fatindiana.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://momobebyluv.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-blog-by-cik.html
http://ainpunyeceritalah.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://lovelypandaho.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://www.cikfie.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://fiqansz.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://strawberrydancokelat.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html

Group 5
http://www.shahrildotcom.my/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://sweetmamaintan.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://dairihatiyana.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://nurulsyahira11.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://kuciputersenyum.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://slumberznanie.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://ehfarahin.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://coretanku-anismasrina.blogspot.com/2013/02/jom-masuk-bloglist-review-blog-by-cik.html
http://sweet7cupcakes.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://diaryismah.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html

Group 6
http://www.nurdzafirah.my/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://wwwfarahshahera.blogspot.com/2013/02/segmen-cik-aishah.html
http://www.erazfadli.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://dhiaadawiyah.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
damnright-welcomestalker.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://bondaqalish.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://iamkila.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://itsmetira.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://dearbudakjahat.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html

Group 7
http://iekazalikhams.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://www.ayuinsyirah.my/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://www.mhakimfaiz.my/2013/02/jom-masuk-bloglist-review-blog-by-cik.html
http://fatin04.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://butangkekunci.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://diarikuwaniesyazwani.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://aqoustica.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://hidupbiarbest.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://www.aienhermionie.my/2013/02/jom-masuk-bloglist-review-blog-by-cik.html
http://syaisya.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog-by-cik-aishah.html

Group 8
http://sukadukafyza.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://sweetlyorange2.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://idzrarynprelovedproperty.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
http://wwwanasanwarr.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-masuk-bloglist-review-blog.html
Next ------>



**** Sila semak link anda sama ada atau tidak takut saya terlepas pandang.. Jika tiada link anda boleh maklumkan kepada saya untuk saya masukkan dengan kadar yang segera...:)
Thank you...:D


Segmen :Jom Masuk Bloglist & Review Blog by Cik Aishah

 
** sila lihat old story untuk lihat post terbaru**..
Akibat keboringan aku petang nie..

Aku nak anjurkan 1 segmen..

First segmen aku yang simple mimple...

Aku nak tambah bilangan bloglist ...

Sambil follow blogger lain..

Senang nak buat blogwalking....

Syarat join segmen ini :-

1. Follow blog ini... * Wajib

2. Buat 1 entry tentang segmen ini...

3. Letak banner dekat atas tu then backlinkkan ke entry ini !

Segmen tamat pada 22 Februari 2013..
Nota hati : Harap-harap ada yang join segmen ini... Tujuan utama adalah untuk mencari kenalan baru & menambah bloglist... Semua peserta akan saya review secara berperingkat..

Awesome Giveaway From Ninaa

Jom join segmen ini....

Hadiah ye..

Best....

Blog Nina & Sponsor : Dah lama follow...

Like semua dah buat...




Hit the banner for join...

Tarikh tamat : 24 Februari 2013..

Jam : 5 Petang..

Worniojowo Giveaway by Wanynaziar


Dah lama tak join segmen atau GA...

Update blog pon dah jarang..

Maaf...

Kekurangan idea & agak sibuk sedikit...

Jom join segmen ini...



Hit the banner untuk join...:D

Semua syarat telah di ikuti...

Tarikh tamat : Genap 70 peserta GA akan di tamatkan...

Jom join ramai-ramai...:)

Mutiara Kata


Wahai GADIS, apabila KAMU BERKAWAN dengan INSAN bergelar LELAKI, Ingatlah! Ada dua pilihan yang terbentang, iaitu:

Pertama ~> Kamu menjadi seperti kelapa. Mudah diperoleh, diparut, diperah, diambil santannya. Selepas itu? Hampasnya di buang.

Kedua ~> Kamu menjadi seperti mutiara. Berada di dasar lautan. Tersimpan rapi. Dilindungi kulit. Bukan senang dilihat, apatah lagi mendapatkannya.­­ Hanya orang terpilih yang bertuah dapat memilikinya.

#renungan bersama :)


Nota Hati : Maaf, dah lama tak update blog.. :) 

Kadang-kadang


Kadang-kadang menangis tu sebab tanda kita dah lama BERSABAR..
Kadang-kadang menangis tu boleh memberikan KETENANGAN..
Kadang-kadang menangis tu boleh membuatkan kita lebih BERSEMANGAT..
Kadang-kadang menangis tu sebab nak CUCI MATA kita.. 

- Jika menangis itu PERLU, menangislah

Awak


♥ Walaupun jauh, saya tetap SETIA dengan awak.
♥ Walaupun jauh, HATI saya tetap pada awak.
♥ Walaupun jauh, saya akan tetap TUNGGU awak.
♥ Walaupun jauh, saya tak pernah berhenti CINTA kan awak.
♥ Walaupun jauh, saya sentiasa RINDU kan awak.
♥ Walaupun jauh, awak sentiasa ADA di HATI saya.

#Sebab HATI saya hanya ada NAMA awak...


Nota hati : Facebook 

S.A.H.A.B.A.T



Hari ini...

Aku nak story...

Pasal kawan-kawan aku...

Sahabat baik aku time 

Sekolah Rendah, Menengah, Form 6

&

Facebook...

Time sekolah rendah aku tak ramai kawan baik....

Maybe aku jenis yang pendiam kot...

Gambar diaorg pon aku tak simpan...

Tapi time sekolah menengah...

Aku ada 7 kawan kesayangan...

Aku sayang sangat dekat diaorg...



Ini dia kawan kesayangan aku.. hehe...

Lagi 3 orang takde gambar...

Sebab lelaki.... hihihi...

Masuk Form 6 pulak...

Kawan2 laki yang bertambah...

hehe...



Alhamdulillah....

Facebook pulak..

Aku kenal dengan seseorang yang sangat tabah..

Aku sayang sangat dia...

Gambar dia ada dengan aku..

Tapi..

Private lah..

hehe..

Nota Hati : Sayang Mereka semua walaupun ada yang tiada dalam gambar..

Hargailah persahabatan kita... 

Kawan semasa gelak mudah di cari tapi sahabat susah senang..

Hanya

1 dalam seribu....:)

Bersyukur sangat kerana dipertemukan dengan mereka..

Thanks to allah s.w.t







Giveaway Pertama My Memories..


Dah lama tak join segmen..

Jadi...

Segmen ini menjadi pilihan hati...


Hit banner untuk join...

Blog My Memories dah follow (37)

Dah like juga...:D
Bukti diatas ye...

Tarikh tamat : 16 Februari 2013...


Bernovel



Serius novel nie best...

Thumb Up...
Lawak & sedih...

Semua ada...

Tak sia-sia baca novel nie dalam masa 2 hari...

:D

Simple Giveaway Aisyah Humaira'


Join segmen ini pulak...


hit the banner k...

Syarat semua dah follow...

Link tu pon dah loading sampai habis... :D

Segmen Review Blog by Eiyka-R


setelah lama menyepi...

Akhirnya aku kembali...

Aktif dalam menyertai segmen ...


Klik banner untuk join ye....

10 orang akan direview dengan cabutan dari pakcik random.org.

Jangan bersedih... Allah S.W.T bersama Kita


Alhamdulillah....

Aku semakin dapat melupakan perkara itu..

Walaupun hakikatnya....

Susah....

Ini bukan cerita cinta atau jodoh...

Tetapi ini adalah kisah...

Manusia....

Manusia yang takut pada bayang-bayang mereka...
Serta

Takut mereka tiada rezeki di situ....

Ingatlah...

Setiap manusia telah disediakan rezeki masing-masing...

Aku redha....

Walaupun cerita sebenar hanya aku yang tahu...

Merajuk..??

Mungkin....

Terasa hati...??

Memang sebenar ye aku terasa hati....

Aku ikhlas...

Melepaskan....

Menolong...

Tapi kenapa manusia itu....

Berkelakuan begitu...???

hmmm....


*** Mungkin aku terlupa... Sebenar ye aku bukan lagi di situ tapi bila di panggil salahkah aku menolong..??

Maafkan saya cikgu.. Kerana mulut serta perkataan dia yang lontarkan...

Saya mendiamkan diri...

Selama ini hatiku bersedih walaupun mulutku tersenyum...:D

Nota hati : Jangan bersedih Cik Aishah.... Allah sentiasa bersama ... Insyaallah, rezeki ada di mana-mana cuma perlu menunggu, bersabar.....

Aku, Dia & Kenangan

Tajuk tu....

mengingatkan sesuatu...

Tentang kenangan kami....

Alhamdulillah....
Walaupun jarang jumpa, sms & sebagainya...

Ada juga kenangan yang tercipta antara kami...

Siapa aku di hati dia..??

Persoalan itu...

Tidak dapat ku temui jawapan ye lagi...

TAPI...

Siapa dia di hati aku..??

Insyaallah....

Aku sentiasa berdoa agar dia adalah imamku...

Bila dia denganku...

Hatiku rasa tenang sahaja...

Macam menyampaikan sesuatu...

Kenangan kami...??

Begitu banyak sebenarnya...
NAMUN...

Biarlah jadi rahsia antara aku & dia...

Thanks ya...:D

Muhasabah Diri


Yang berikan kita rezeki adalah Allah.
Bukan mana-mana orang lain.
Sebab itu takutlah untuk menderhakai Allah,
berbanding takut untuk buat manusia lain marah,
kacau sumber rezeki kita,
hanya kerana kita tidak memberikan sokongan kepada mereka.

Header II


Taraaaa......

Semalam pagi aku try buat something yang baru..

Aku nak improve kan lagi header blog tu...

Simple je...

Nak buat hiasa dekat photoshop 2..

Agak complicated jugak..

Takpe..

Lain kali kita try & eror ye...

Ini lah dia header yang aku cipta tu...

Nak tengok first header aku..??

Jom TEKAN sini...

Berbeza kan..?? hehe





Nota Hati : Jom join first segmen saya.. KLIK sini ye...:D

Segmen Bloglist dan Review Blog


Thanks ye jemput akak sis NINA


Klik banner untuk join...

Tamat Segmen : 9 Februari 2013 , 12:00 a:m

Review Blog By Adam



Tarikh segmen tamat : 24 Februari 2013

Segmen Pre-loved Novel Giveaway


Segmen ini...

Aku nampak dekat Facebook FD sendiri...

Jom kita join ye..


Klik banner untuk join..

Syarat first semua dah ikut.....
Syarat kedua pon dah loading sampai habis...

Tarikh tutup : 10 Februari 

Setia Hujung Nyawa


"Tidak ada insan suci yg tidak mempunyai masa lampau dan tidak ada insan berdosa yg tidak mempunyai masa depan"

Nota hati : Demam Setia Hujung Nyawa 

Random Giveaway by LS


Petang nie...

Aku nak join 1 segmen yang telah di tag oleh sis Comel nie...

Thanks ye tag akak...:)


Klik banner untuk join...:D

Semua syarat dah dipenuhi...

Tag : Si Cantik & Si Comel


1st Segmen Blogwalking bersama Blog CKK

Jom join segmen nie pulak..

hehe...
Syarat ye sangat simple...

Klik banner untuk join...

Tarikh tamat : 11 februari 2013

* Kalau kurang dari 10 orang segmen nie akan terbatal * 

P/s : Jangan lah batal... Saya promote...

Insyaallah...:D

Jom join ramai-ramai ye kawan-kawan...