Memori Yang Tidak dapat Diputar Kembali

Assalamualaikum... alhamdulillah, baru hari nie aku dapat update entry di waktu pagi.Semalam kelam kabut sikit plus penat melanda.. ..Ok, macam yang aku janji kan 2 malam yang lepas.. Ari nie aku nak update entry tentang sesuatu yang menggamit kenangan... ape dia..?? Ok, lebih kurang mcm nk review aktiviti zaman2 dlu jugak lah..just amek sikit je dari kenangan tu... Kenangan pon..kenangan yang manis.. N sudah tentu bukan pasal " Boyfrenz ".. sebelum aku melangkah lebih jauh lagi... Bile nk review kenangan 2012..?? Hm, bila aku ada kekuatan insyaallah aku review.. Pling lambat before malam taun baru esok.. insyaallah...:)

Ok, Jom kita menggamit kenangan pulak.. hehe..  sebenar ye aku nak menggamit kenangan tentang sekolah.. ya allah, rindu ye nak sekolah balik.. kalau diberi pilihan aku lebih prefer utuk pilih ke sekolah... Bukan pasal apa, tapi pasal satu-satunya zaman yang tidak boleh diulang semula ialah zaman sekolah & kanak-kanak serta remaja... Macam yang korg sume tahu esok ari isnin last day of bulan december...  esok adalah hari orientasi... yeahhh... Untuk darjah 1... & sesetengah sekolah tingkatan 1 untuk yang buat esok lah... serius aku rindu sangat-sangat orientasi semua... saat paling best ialah masa darjah 1.. Walaupun masa zaman aku start sekolah dulu kebanyakan budak-budak nangis.. sebab kena tinggal dengan mak ayah ye... haha.. salah sorang ye aku... hehe.. Aku kecik2 dulu.. bukan macam aku sekarang.. penakut.. serius... itulah aku.. haha...  esok atau ari rabu mesti on tv tgk berita.. tengok gelagat budak darjah 1 pegi skolah.. Sebenar ye alaf 21 nie bdak2 kecik dah bertambah cerdik.. diaorg lagi suka & x nangis langsung macam aku dulu2... hahaha.... Mesti comel je kan.. Dorang bawak beg besar dengan bdan ye yang kecil.. waw...

Masuk form 1 pulak masing2 dah tw.. so, xde lah rse takut sangat tapi boleh cari geng lagi.. hehe.. 2 pon macam aku jugak.. wakaka.. Yang pling best ye boleh pulak g cari secret admire.. haha... bukan pasal ape... nak tingkatkan semangat study kate ye.. haha... lastly masing-masing bawak haluan sendiri.. hehe...Bagi yang sambung f6 pulak dapatlah rasa nikmat sekolah walaupun hanya setahun 6 bulan je.. hehe... kat situlah kita nak gunakan masa sekolah tu sebaiknya.. Untuk adik-adik yang masih sekolah tu.. stdy rajin2, jangan main-main.. sekolah menengah tiket untuk kita buat arah tuju selepas SPM tahu... K` good luck & selamat memulakan kembali waktu persekolahan...:)

4 comments:

Husnalyas said...

husna mase darjah satu tak menangis. berani la kiranya. hehe. tp bile masuk form 1, jd takut pulak sbb geng mse skolah rendah pergi skolah lain

Cik Aishah said...

hehe... saya time form 1 ok dah sebab dah besar kn.. cume sehari 2 je gerun skit.. sbb x jmpe kwn lg.. haha

~didiey~ said...

zaman bersekolah adalah zaman paling best! :)

Cik Aishah said...

Betul tu kak.. rindu sgt2 time 2..:)