New Baby Born

Assalamualaikum.... Hye korang semua.... Alhamdulillah, bersyukur sangat padamu ya allah... Mereka telah dikurniakan anak.. Kalau tak silap baru je entry lepas saya cakap yang saya sedang menunggu baby2 mereka yang comel... Doa saya telah dimakbulkan oleh allah s.w.t..  Mesti korang semua tertanye-tanye siapa mereka itu..?? Siapa pulak new baby born 2..?? OK, meh sini saya bagitahu.. Mereka adalah Pasangan si comel saya... Si vanilla & coklat.. New Baby Born pulak adalah anak2 mereka yang baru lahir pagi tadi... Jom kita cerita pasal kelahiran anak-anak mereka... Let's go... hehehe....
Pagi tadi.... Macam biasa saya telah mengeluarkan mereka dari sangkar untuk aktiviti bermain.. tetapi hari nie gelagat si ibu ( coklat ) lain sangat... Dia tidak pernah bermain di bilik air tapi hari nie dia duduk dibilik air bersama dengan si bapa ( Vanilla ).. Adik saya secara tidak sengaja telah terlihat mereka di bilik air lalu menjirus air ke badannya... Si Vanilla telah melarikan diri namun si coklat diam je.. merelakan proses menjirus air ke badannya...  Selepas keadaan itu berakhir maka si comel coklat tadi dibawa ke ruang tamu untuk proses mengelapkan badannya supaya cepat kering namun semasa proses mengelap berlaku adik saya telah terlihat alat sulit ye bewarna merah tapi saya hanya membiarkan kerana takut...  selepas beberapa minit proses mengelap siap & membiarkan ia mengelap dirinya sendiri tiba-tiba adik saya telah terlihat anaknya lahir.. Ya allah, kami begitu terkejut... Saya sebenar ye first time bela binatang jadi tidak tahu bila masa dia mengandung...

Sangat terkejut tapi gembira... Rumah saya pada masa itu seolah-olah seperti orang yang baru dapat baby... hehe.. Saya & adik saya telah menjadi bidan terjun.. hehe... Sangat teruja untuk menunggu kelahiran yang seterusnya selepas itu kami ambil anaknya & emak ye terus berlari ke dapur pula.. Sekali lagi di dapur dia telah melahirkan sebanyak 2 ekor... Alhamdulillah, 3 ekor semuanya tapi seekor telah mati... Punca kematian tidak diketahui..

excited ye lah.. tapi mak arnab a.k.a si coklat tidak mahu memberi kerjasama dalam proses memberi susu kepada baby ye..  aku puas menggoogle untuk mencari info lastly aku terjumpa 1 fakta tentang ada mak arnab yang tidak tercabut bulunya tahu-tahu je sudah bersalin...  Si coklat adalah salah seekor daripadanya...:)

Panjangkan perkongsian aku malam nie... macam buat karangan pulak.. hehe... Ok lah, nanti aku sambung lagi mengenai anak-anak arnab yang comel nie ye... K ' assalamualaikum..:)

6 comments:

✿A I N A A✿ said...

ishhh arnab time kecik2 memang comel!! rasa nk picit2 je... tunggu dia besar sedikit, serius comel...

Cik Aishah said...

Btol2... X sabar nk tunggu dia besar sikit...:)

Aqilah Amran said...

Salam alaik, akak.
boleh saya nak minta tolong?? saya ada nk kena siapkan project. sy randomly tnya org ramai esp umur 17-25, buat survey.
jd, nk minta akak tolong jwb soalan ni.

siapa idola akak dan sebab2 pilih beliau.

jwb dalam 10 ayat. lepastu bolehlah email pd sy:

fatiniffahaqilah@yahoo.com

terima kasih sgt2. :)

Cik Aishah said...

Ok... Nanti akak hit blik dekat awak punya email ye..:D

Blog 3 Dalam 1 said...

Tak sabarlah nak baca artikel awak yang seterusnya !!!! Cepat2 update kays ?? Best sangat blog ni hehe!! Blog 3 Dalam 1 Follow Sini Ye, Jangan lupa follow kami balik thanks ^^ Click sini

Cik Aishah said...

Blog 3 Dalam 1 : thanks...:)