Telatah mereka mencuit hati

Assalamualaikum.. Apa khabar blogger2 hari nie.. Hope korang sihat alhamdulillah... dah selesai melakukan tugasan untuk hari nie..?? Kalau dah selesai alhamdulillah, kalau belom cepat-cepat lah selesaikan... Ok, berbalik pada tajuk diatas 2... telatah mereka..?? siapa mereka tu..?? Sebenarnya mereka adalah haiwan kesayangan saya... Saya & family beri nama   Si " Vanilla & Coklat "... Mereka adalah sepasang arnab.. As usual jantan & betina...
Ok, Cukup pengenalan untuk mereka.. Sekarang nie saya nak cerita tentang telatah mereka..
Mereka sudah berusia hampir setahun. Belom ada baby lagi.. Saya sangat excited tunggu mereka ada baby... Ok, Mari Kita cita mengenai telatah mereka...

Si Vanilla & coklat mempunyai banyak gelagat yang buat aku dan family rasa terhibur.. Cara makan, minum, main.. Ok, semua ye geli hati pada kami... Si coklat lah yang pandai sangat amek hati kami... Nak tahu apa yang dia buat..??
Ok, dia kalau lapar di tengah malam & kebetulan makanan habis dia akan mintak makanan dengan cara menunjukkan hidung kearah makanan dia.. sweet kn.??

Semalam, masa saya tengah tidur waktu petang, dengan tidak semena-menanya si Coklat yang bijak nie telah panjat atas perut saya & bermain dengan sepuas hati dia... Geram tapi sebab muka dia yang comel 2 saya dah bawak dia turun...Ok lah, taknak berceloteh panjang-panjang nanti korang borink pulak... nanti ada masa saya cerita lagi mengenai mereka...K'assalamualaikum

2 comments:

✿A I N A A✿ said...

nak tengok!! mesti comelkan?? ena dulu pun ada arnab tapi byk dah mati... rindu nk peluk arnab..

Cik Aishah said...

Comel... hehe... bela lah lg aina... knpa arnab mati aina..?? :)